Amur – Pečený amur s citronovo-bylinkovou krustou

Amur


Ingredience:

  • 2 filety amura
  • 100 g strouhanky
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžíce nasekaného tymiánu
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 50 ml olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Smíchejte strouhanku, petrželku, tymián, česnek, citronovou šťávu a olivový olej. Dochutíme solí a pepřem.
  3. Filety amura osolte a opepřete. Potřete je bylinkovou směsí.
  4. Pečte v troubě přibližně 15-20 minut, dokud není krusta zlatavá a maso propečené.
  5. Podávejte s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Zpět do obchodu