Ingredience:
- 4 filety kapra lysce
- 200 ml bílého vína
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 3 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžíce nasekaného rozmarýnu
- 1 lžíce nasekaného tymiánu
- Sůl a pepř podle chuti
- Citronové klínky na ozdobu
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Filety kapra osolte a opepřete. Položte je do pekáče.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a česnek, a restujte, dokud nezměknou.
- Přidejte bílé víno, rozmarýn a tymián. Vařte přibližně 5 minut.
- Touto směsí přelijte filety kapra a pečte v troubě přibližně 20 minut.
- Podávejte s vařenými brambory a citronovými klínky.